Cloenda

La campanya acaba amb una gran trobada conjunta al bell mig de Barcelona, als peus de la Catedral. Cada any ens hi acompanya musicalment la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i totes les escoles participants ballen conjuntament al so de la cobla.

La cloenda comença a quarts d’11 del matí, amb el Galop de presentació de totes les escoles participants i es ballen les diferents sardanes escollides per a l’ocasió. A mitja cloenda, els músics donen a conèixer els seus instruments i toquen sols per donar a conèixer el seu so més característic.

La cloenda acaba amb una gran sardana de germanor que porta per títol ‘el país a l’escola’ escrita pel compositor Carles Santiago. Seguidament, es dona a conèixer l’alumne guanyador del concurs de dibuix i cada centre participant retorna a casa amb un obsequi per la seva participació.

A la cloenda es disposa de WC’s químics i servei d’ambulància així com un potent sistema de sonorització i un presentador que dinamitza l’activitat. L’espai per al ball està delimitat per tal que només hi accedeixin les escoles i personal d’organització.

L’assistència a la cloenda és opcional, voluntària i gratuïta pels centres participants a la campanya, a excepció del transport que va a càrrec de cada centre.

Aquest any, la cloenda serà divendres 5 de maig de 2023, al matí, al Pla de la Catedral de Barcelona. A la cloenda es ballaran les 3 sardanes i el Galop que conformen el temari d’enguany als vídeos tutorials i els músics de la cobla Sant Jordi ens presentaran els seus instruments. A continuació podeu veure l’ordre de continguts de la cloenda, que són els mateixos que trobareu als vídeos:

Inscripcions a la cloenda (properament)

  1. Arribada de les escoles
  2. Galop d’entrada a plaça: El meu promès, de Bartomeu Vallmajó.
  3. Sardana de lluïment: ‘Cercant el so de la sardana’ de maria Mercè Navarro.
  4. Presentació dels instruments de la cobla (primera fila, vent/fusta).
  5. Sardana de Punts lliures: ‘Cap de Creus’ de Rafael Cabrisas.
  6. Presentació dels instruments de la cobla (segona fila, metall i corda).
  7. Entrega del premi del concurs de dibuix.
  8. Sardana de germanor: ‘el país a l’escola’, de Carles Santiago.
  9. Entrega de recordatoris i comiat.