Qui som

La Confederació Sardanista de Catalunya neix l’abril de 2014 arrel de la transformació de la Federació Sardanista de Catalunya, amb la finalitat d’aglutinar totes les federacions de Catalunya i totes les organitzacions del sector sardanista.

La seva principal missió és la d’agrupar, representar, prestar serveis i difondre la totalitat de l’activitat sardanista a Catalunya, entre ells i d’una manera preeminent, l’ensenyament.
Es crea per difondre el fet sardanista envers la societat en general, incloses la utilització de les noves tecnologies de comunicació i la difusió internacional, defensant en tot moment el dret dels compositors, intèrprets musicals, dansaires i autors literaris.

La Confederació Sardanista de Catalunya la condueix una junta de govern formada per membres electius (escollits en assemblea) i membres nats provinents de les diferents divisions que la configuren. L’organització interna s’estructura en dos grups, les Territorials, anomenades federacions, que agrupen les diferents pràctiques sardanistes per territoris, i les Modals, anomenades unions, que agrupen per modalitats les entitats confederades.

Actualment està presidida per Xavier Tresserras i la responsable d’ensenyament és Imma Pujol. La Confederació Sardanista de Catalunya té la seva seu al centre de Barcelona, a la Casa de la Sardana.