Sardana punts lliures

A continuació us proposem de ballar una sardana de tota la vida, escrita l’any 1946, amb una coreografia diferent oblidant durant alguns compassos, els tradicionals Curts i Llargs. Durant bona part de la sardana, ballarem curts i llargs, però sense trencar el compàs i el ritme de la mateixa música, us proposem de fer petits canvis com deixar-nos anar de les mans, aplaudir o caminar mentre sona la sardana. Si ho fem bé, seguint tots els passos del vídeo, la melodia i la nostra dansa coincidiran i haurem descobert què són els Punts lliures de la sardana.

Definició de punts lliures: Són un seguit de passos diferents del punt tradicional creats o adaptats per cada colla per dotar a cada sardana d’una coreografia més variada i on els balladors puguin expressar millor què els transmet la música de cada sardana. Les sardanes de punts lliures aporten més espectacularitat al públic i un repte més gran als dansaires.

Aquesta sardana, que ballarem en format de 4 tirades (Introit + 2 curts + 2 llargs), porta per títol ‘Cap de Creus’ i és del compositor Rafael Cabrisas. Dedicada a un dels indrets més espectaculars del nostre país, com és el bonic Cap de creus, és la sardana per excel·lència que canten i ballen sempre que poden els habitants de Cadaqués. Esteu preparats? Endavant amb el flabiol!

A continuació, teniu el mateix vídeo, però amb les instruccions en text i en veu alhora per facilitar-vos encara més fer els punts lliures.